FEATURED

Voor Altijd vertelt het verhaal van drie jongvolwassenen: Eline, Kodou en Dries. Een paar jaar geleden verloren zo elk een ouder aan een aanslepende ziekte. In de docu delen ze hoe ze omgingen met dat verlies en welke moeilijkheden ze tegenkwamen. Ze vonden elk hun eigen manier om het verlies een plaatsje te geven.

CREW

Regie & Camera / Gilles Van Damme
Regie / Anouck Ramaut
Geluid / Ynke Herrygers
Montage / Gilles Van Damme & Anouck Ramaut

CREW

Regie + Camera  / Gilles Van Damme
Reporter / Julie Vranckx
Productie / Roses Are Blue

1 JAAR GRATIS

Van seizoen 2 tot en met seizoen 4 was ik videograaf voor 1 Jaar Gratis.  Elk jaar filmde ik de portretten van de 16 kandidaten die deelnamen. Daarnaast filmde en monteerde ik ook nog enkele segmentjes die in de quiz voorkwamen. De portretjes van seizoen 4 kan je nu bekijken op VRT MAX!

CREW

Regie + Camera / Gilles Van Damme
Reporter / Ynke Herrygers
Geluid / Jamie Baeyens
Montage / Gilles Van Damme

Harry

Deze korte documentaire vertelt het verhaal van Harry. Ten tijde van de opnames zat die in de psychiatrie na een zelfmoordpoging. In de film wordt er dieper ingegaan op mentale gezondheid en zien we hoe Harry reflecteert op de afgelopen maanden en vooruitkijkt naar de toekomst.

CREW

Regie / Anouck Ramaut
Camera  / Gilles Van Damme
Montage / Gilles Van Damme + Anouck Ramaut

OPA's TROTS

Yana houdt samen met haar mama de Knokmolen in Ruiselede in stand. Nadat haar opa gestorven was, volgden beide vrouwen een opleiding om molenaar te worden. Op die manier willen ze de herinnering aan de opa levendig houden.

CREW

Regie + Camera + Montage  / Gilles Van Damme

Moments

Nikki zit tijdens de lockdown in haar kamer en blikt terug op betere tijden. Door naar haar polaroids te kijken wordt ze teruggezogen in het verleden. Voor de opdracht kreeg ik enkel een audiofile en moesten we zelf een verhaal verzinnen en verfilmen.

CREW

Regie + Camera + Montage  / Gilles Van Damme

22

Tijdens de lockdown maakte ik een zelfportret over hoe ik mijn verjaardag vierde in quarantaine. Samen met enkele vrienden organiseerde ik een online Skype feestje. Een project waarbij ik alles alleen deed: filmen, voor de camera staan en monteren.

CREW

Regie  / Gilles Van Damme & Anouck Ramaut
Camera / Gilles Van Damme
Montage / Anouck Ramaut & Gilles Van Damme
Productie van / Hotel Hungaria Beestig.be

ANIMALICIOUS

In mijn laatste jaar Film aan het Narafi kregen we van Hotel Hungaria de opdracht om een nieuw concept voor Beestig.be te bedenken. Samen met Anouck Ramaut maakte ik een 5-delige reeks waarbij we 4 kookvideo’s met recepten voor huisdieren maakten. In de finale gingen we langs bij de Poezenboot in Gent om het eten uit te delen aan de asielkatjes.   

Copyrights © 2023 | Images by Gilles Van Damme | Photographer & Videographer