WELL
HELLO
THERE!

Ik ben Gilles, fotograaf, videograaf, koffie- en wijnliefhebber en hondenfanaat. In mijn vrije tijd vind je me al eens in 1 van de betere koffiebars in Gent waar ik al eens een Oat Milk Chai Latte durf te bestellen. Een van mijn grootste passies is reizen en een bestemming die me nooit zal vervelen is New York. Love de vibes daar! In de late uurtjes lig ik vaak onder mijn dekens met een goeie serie voor mijn neus. Current obsession: The Crown.

Als maker ben ik enorm geboeid door documentaire stijl: het vastleggen van echte mensen, spontane momenten, het leven zoals het is.  Deze stijl probeer ik dan ook toe te passen in alles wat ik maak.

ERVARINGEN

Roses Are Blue / 1 Jaar Gratis Seizoen 2, 3 & 4
Hotel Hungaria / Online reeks “Animalicious” voor Beestig.be
Het Peloton / Freelance videograaf + Stagiair Content Creation
Caviar / Stagiair Productie-assistent
Girls Of Honour / Publicatie Wedding Video

BE PREPARED

MIJN LEVEN 

(IN’T KORT)

1998

Op 13 mei 1998 kwam ik terecht in deze wereld. 
Hoera! Nobody knew what was coming 😉

2011

Even een heel levensdeel overgeslagen, maar in 2011 gebeurde iets cruciaal. Mijn eerste aanraking met een camera. Ik herinner het me nog levendig. Ik was op reis en de vrienden van m’n ouders hadden zo een grote camera mee en ik was meteen obsessed. De rest van de reis liep ik doorheen de bergen van Italië met een camera die even groot was als mijn hoofd. En ja eens ik terug in België was, zaagde ik de oren van m’n ouders omdat ik ook zo een camera moest hebben. Well, thanks parents want dankzij hun had ik een paar maanden later mijn allereerste camera.

2015

Een normale vrijdagochtend op school. Ik zat in de les Nederlands en we kregen les over films en hoe het in z’n werk ging om een verhaal te bedenken. Ik was meteen verkocht. De rest van de dag had ik wetenschapsvakken (want ja ik studeerde Wetenschappen-Wiskunde, can you imagine?), maar er was maar een ding waaraan ik kon denken: ik wou en zou een film maken. Diezelfde avond kroop ik achter mijn computer en enkele dagen later was mijn eerste script realiteit.

Een maand later maakte ik samen met mijn vrienden persoonlijke geschiedenis. We draaiden samen die film die ik had geschreven en dat op 17 jaar. Wow. Een van de leukste ervaringen die ik ooit heb gehad. Helemaal geen fancy materiaal, ervaren acteurs of professionele ervaring. Gewoon wij die samen een film maakten. Diezelfde zomer kwam er zelfs nog een vervolg. Voor degen die goed kunnen speuren op het internet: let me know when you find it! 😉

2016

Er kwam een einde aan mijn wetenschappelijke schoolcarrière, waar ik niet rouwig om was. Tijd om iets te doen dat me ècht interesseerde. De droom was om meteen film te gaan studeren, maar toekomstperspectief nam even de bovenhand. Dus ging ik Journalistiek studeren.

In Journalistiek leerden we werken met camera’s en al snel ging ik daarmee mijn eigen weg. Ik startte een YouTube kanaal, maakte video’s, zocht mijn stijl en vertelde verhalen.

2019

In 2019 stond ik voor het eerst op echte filmsets. Ik deed stage bij een van de grote productiehuizen in België, Caviar. Daar was ik productie-assistent: een ideale positie om veel te zien en leren. Na een succesvolle stage waren mijn ogen natuurlijk volledig open gegaan en wou ik absoluut verder gaan in de filmwereld. Na veel gezaag bij m’n ouders mocht ik eindelijk mijn droom waarmaken: naar de filmschool gaan!

Oh ja in 2019 fotografeerde ik ook mijn allereerste trouw nadat een van m’n beste vrienden en mede-fotografen, Nikki, me met haar meenam. En ik moet zeggen, sindsdien ben ik obsessed met het fotograferen van de liefde!

2020

Verschillende mijlpalen hier. Allereerst werd ik student-zelfstandig fotograaf en videograaf. Op de filmschool kon ik me volledig creatief laten gaan, nu ja tot Corona toesloeg. Maar dat hield me niet tegen. Ik ging op zoek naar een vakantiejob in de sector! En low and behold, daar kwam een van de mooiste kansen die ik ooit al heb gekregen. Ik mocht als videograaf aan het werk voor 1 Jaar Gratis. Filmen voor een tv programma op 22 jaar, dat kwam enkel voor in m’n wildest dreams, maar toch had ik het om de een of andere reden kunnen fixen. En ik ga niet liegen, maar ik moest toch even een traantje wegpinken toen ik mijn beelden voor het eerst op tv zag.

2021

Corona was nog steeds fel actief en naar school gaan was niet een van de simpelste zaken, maar ik zette door. Ik maakte in 2021 mijn eerste korte documentaire, “Harry”: een werk waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds super trots op ben. Tot mijn grote verrassing viel de documentaire bij heel wat mensen in de smaak en werd de docu zelfs op een aantal kleine filmfestivals in Gent vertoond. Op dat moment wist ik dat ik mijn passie had gevonden: documentaires maken.

2022

2022 was een belangrijk jaar: mijn laatste jaar als student. Het was een jaar dat gevuld was met het maken van verschillende filmprojecten. Het belangrijkste was mijn duo-afstudeerwerk “Voor Altijd”: een korte documentaire over verlies. Als ik je zeg dat het ons bloed, zweet en tranen heeft gekost om die documentaire tot stand te brengen, is het niet gelogen, maar eens we de finale versie af hadden is er maar 1 woord dat ons gevoel kon beschrijven en dat was trotsheid. Ik kon de documentaire niet bekijken zonder op het einde even een traantje te laten en dan weet je dat je toch iets goed hebt gedaan.

Uiteindelijk studeerde ik in juni 2022 af aan het Narafi met grote onderscheiding. Mijn jongensdroom kwam uit: ik was naar de filmschool gegaan. Een van de grootste hoofdstukken in mijn leven sloot ik toen af. Meteen nadat ik afstudeerde werd ik zelfstandig in hoofdberoep en had ik een zomer die volgeboekt was met trouws. En jawel voor het derde jaar op rij mocht ik terug aan de slag gaan voor 1 Jaar gratis. Wat het volgende grote hoofdstuk wordt, is nog een vraagteken, maar ik ben zeker dat het de moeite zal zijn! 

EN DAT WAS MIJN LEVEN IN’T KORT, OF NIET ZO KORT, I TRIED.

Copyrights © 2023 | Images by Gilles Van Damme | Photographer & Videographer